Povestea noastra

Trupa Arhaic se doreste a fi o”ceată de haiduci” din folkul românesc , care prin muzică, să aducă spectatorului, sensibilitatea, romantismul, dar și trăirile românilor din vremurile apuse sau din zilele care vin. Nicolae Doboș - voce, blockflote, fluier irlandez, caval, duduk, Alex Antonescu - percuţie și Grig Ureche - chitară, va invită la toate concertele lor, indiferent unde vor fi acestea. Muzica lui Nicolae Doboș este o poezie cântată pe versurile “cronicarilor” Adrian Păunescu, Valeriu Armeanu, Lucian Blaga, Ion Mărgineanu, Lucian Avramescu, Gellu Dorian, Vasile Muste, Ştefan Doru Dăncuş şi incă mulţi alţii.

miercuri, 31 octombrie 2012

Concerte şi recitaluri gratuite





Concerte şi recitaluri gratuite in vreme de criză....

Concert gratuit sustinul de arhaici

Concert gratuit în vreme de criză

Nicolae si blockflotele lui...







Nicolae si blockflotele lui...

Arhaic - Russenart


Arhaic - Russenart  (chitară, Sorin Preda şi blockflote tenor, Nicolae Doboş)

Arhaic - Sucidava


Arhaic - Sucidava (chitară, Sorin Preda şi duduk Nicolae Doboş)

TOP ROMANESC




Din ianuarie 2009 TOP ROMANESC, clasamentul lunar al melodiilor romanesti realizat la Radio Romania Actualitati de Titus Andrei, detine un site pe internet unde, pe langa posibilitatea ascultatorilor de a vota melodiile propuse lunar in clasament, sunt postate zilnic cele mai noi informatii din muzica romaneasca.

Topromanesc.ro isi propune sa creeze un spatiu frumos dedicat muzicii romanesti! Siteul promoveaza spiritul celui mai longeviv clasament de muzica romaneasca din tara.

Emisiunea este transmisă în ultima duminică din lună la Radio România Actualităţi.

Slagar top-rock,  a cum s-a numit inițial emisiunea, este cel mai vechi top de muzică românească din ţară. Titus Andrei a preluat emisiunea, în 1987, de la Ion Barta şi Florian Lungu; pe atunci, se numea “Start Melodii”, însă Titus a considerat potrivit să-i schimbe denumirea în “Şlagăr top-rock”.

În 2007, topul realizat la Radio România-Actualităţi de Titus Andrei a împlinit 20 de ani. De atunci, topul şi-a schimbat denumirea în TOP ROMÂNESC şi se difuzează în fiecare ultimă duminică din lună. În fiecare lună sunt propuse melodii care au fost lansate în perioada respectivă, iar ascultătorii sunt cei care decid clasamentul final trimiţând scrisori şi e-mailuri la redacţie. De asemenea, la fiecare sfârşit de an sunt propuse din nou piesele care de-a lungul anului au ocupat primele locuri urmand ca în funcţie de de opţiunile ascultătorilor să se întocmească GALA LUNILOR. Până în anul ’90, Gala lunilor era realizata sub forma unui spectacol la sala radio fiind transmisa in direct la radio.

TopRomanesc.ro promovează spiritul emisiunii lui Titus Andrei, iar Titus este recunoscut pentru profesionalismul şi obiectivitatea sa, pentru valoarea şi pasiunea acordată muzicii românesti. Încercăm să-l urmăm cât mai mult posibil.

Sursa: www.topromanesc.ro